Katers, alpacas en plasticvrij mei

Ella maakte een pluim voor Violet omdat ze haar zo goed helpt!

Daan heeft een kater geadopteerd. Hij maakte een tekening van hoe hij eruit ziet en wat hij er voor gekocht heeft. Hij zoekt nog een naam. Hij vraagt hulp. Hans, Boris, Steve, Dikkie Dik, Draco, Garfield, Snoer, Rossie, Elmo, … zijn de ideetjes van de Marsmannen. Veel succes en plezier met het kiezen.

Ayse hield zich bezig met de vrije werktijd vast te leggen op foto. Die zetten we hierna op de Blog :). We bekijken samen eens de foto’s.

Lux is naar een alapacaboerderij geweest in Dendermonde. Ze is met de alapacas gaan wandelen. Ze heeft een grote zak alpacawol gekregen. Ze gaat eens rond met een pakje wol om te laten voelen. Wat is dat zacht! Violet vraagt wat je ermee kan doen? Je kan daar wollen parels van maken met water en zeep, vertelt Lux. Ze wil dat graag eens doen met enkele kinderen.

Lavinia heeft geprobeerd om een dobbelsteen te maken uit hout. De plankjes kunnen schuiven, dat vind ze wel een leuk toeval. We denken even na hoe ze had kunnen zorgen dat het meer een dobbelsteen werd. Met houtlijm en een schroef werken of uit 1 blokhout maken. Ze weet nog nier wat ze er nu verder mee wil doen. Lux suggereert dat ze hem alvast kan verven om er iets moois van te maken en Cor denkt dat als ze er veel maakt, ze misschien een nieuwe hype kan doen ontstaan zoals de spinner.

Arune leerde gisteren van zijn papa hoe je kan fluiten met een schelp. Wat maakt dat een luid en knap geluid! De Marsmannen zijn enorm onder de indruk! Arune legt uit hoe het moet. Volgende week tijdens de vrije werktijd kan je bij hem leren hoe het moet!

Joppe en Felix zochten tijdens de vrije werktijd op wat er het eerst was: de kip of het ei. We denken eerst even na. De meeste Marsmannen denken dat het een ei was. Joppe en Felix zeggen dat het de kip was, maar kunnen het niet echt uitleggen. Siel legt uit dat het een van de vragen is waar ze niet echt een antwoord op vinden. Er is sprake evolutie uit andere dieren, maar dan weten we nog niet welke er eerst was.

Deze maand is het ‘Mei plasticvrij’. We denken eens na over maatregelen die we als kind al kunnen toepassen:

Geen wegwerpflesjes maar herbruikbare drinkflessen.

Geen plastic zakken gebruiken en in de winkel plastic zakken weigeren. Je eigen zak meenemen, liefst een stoffen.

Koekendoosjes en niets in papier

Plastic gaan opruimen

Rietjes weigeren

Glazen flessen in plaats van plastic flessen kopen

De Marsmannen willen ook posters maken voor aan ons huis om de anderen in onze buurt aan het denken te zetten.

De volgende Marsmannen gaan er ook over vertellen op de superhink: Ayse, Felix, Ella en Ilan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s