Verslag van vorige vrijdag tot nu!

De server op school lag plat, dus hadden we ook geen internet. Gelukkig werd het hersteld en kunnen we nu delen waar we het allemaal over hadden:

Klasraad vrijdag: Jaak deelt pluimen en complimenten uit in de kring en de klas. Wat een fijne start van de vrijdag!

De Marsmannen spelen een zelfverzonnen spel, genaamd slijmval, op de speelplaats. Het vijfde verstoort hun spel en dat vinden ze niet fijn.

Voorbereiding Superhink: Geert kwam helpen met munten, bezoek Geldmuseum en zelf een maken met website, Lux en Ella vertellen over gaatjes in munten

Kring vrijdag: Daan bracht een vogelhuisje mee en verfresten omdat dat een tijdje geleden werd gevraagd via mail. Dankjewel, Daan!!

Jaak gaf Miel sushistokjes in de vorm van drumsticks cadeau. Omdat hij vegetarisch is en drumt.

Kringen deze week:

Ilan heeft geld mee uit Costa Rica(colones) , Nicaragua (cordoba) en Amerika (dollar). De briefjes uit Nicaragua zijn heel speciaal, met een doorkijkvenstertje in. Ze lijken wel nep omdat ze zo nieuw zijn. De papa van We vinden het heel knap en speciaal! 500 staat bij costa rica op een munt, dat vindt Felix heel gek!

Jaak zijn papa had vrijdag een ongeval. Een dronken man reed vlak bij school heel hard tegen de achterkant van de auto! Gelukkig zaten Jaak en Karel er niet in. Zijn papa ging naar het ziekenhuis om te kijken of hij ging letsels had. Er is wel heel veel schade aan de auto. Die dronken man was ook nog aan het roken! Al een geluk stond de papa van Jaak stil voor voetgangers, want anders had die dronken man die misschien omvergereden!

Cor werd gisteren getrakteerd in de Amandus voor zijn verjaardag. Pien was ook jarig en heeft cupcakes mee. Ze kreeg een grappig kaartje van een poes die happy birthday miauwt. We zingen voor de twee feestbeesten!

Jade keek naar bet nieuws en schreef er een eigen krantje van! We zijn heel erg onder de indruk!

Ella en violet maakten een kaart voor de zwangerschap van Siel. Ze schreven er heel wat lieve complimenten in. Dankjewel, lieverds!

Itse ging schaatsen en maakte een filmpje van een coole truc die hij deed. De Marsmannen vinden het heel knap!

Een tijdje geleden maakte Daan met zijn papa een elektromagneet. Het is nog niet echt gelukt, maar Daan legt uit wat ze deden. Als het lukt, brengt hij het mee.

Ayse gaat na school kledij voor de baby kopen. Jade vraagt zich af of ze dan wel weet hoe groot de baby gaat zijn. We bespreken eens hoe grooteen baby is als die geboren wordt. We leren dat die meestal rond de 50 cm zijn en dat de maten van kledij dat ook tonen. Een aantal Marsmannen weten hun kledingmaat en we leren dat dit nog steeds centimeters voorstelt.

David maakte gisteren met zijn opa éclairtjes. Er waren heel wat onderdelen om te maken: het deeg, de pudding en de chocolade voor erop. Ze hadden niet genoeg pudding, dus vulden ook enkele met slagroom.

Lux maakte een mobiel met papieren vogels in de vrije werktijd. We vinden het een heel mooi resultaat en met een mooie kleurcombinatie. Tof dat ze tegengesteld zijn van kleur!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s