Kringverslag

Lisse is naar Lapland geweest. Daar heeft ze met ze een tocht gedaan met een hondenslee en ook met sneeuwscooters. Het was er barkoud, maar wel heel mooi. Ze ging ook naar een inschoten, daar is alles van ijs gemaakt. We zoeken Lapland op de kaart en bekijken het op de . Het ligt heel noordelijk, dicht bij de Noordpool.

De oma van Lux is overleden maandag. Ze vindt dat wel heel erg. Ze had een te hoge bloeddruk. We vinden het allemaal heel erg voor haar en wensen de familie veel sterkte. De vogel, Sara, komt een weekje bij hen logeren.

Jaak kan thuis zelf bruisend water maken met een machine. Je mag 450 milliliter water in de fles doen. Je doet er met de machine een gas in. We vragen ons af hoe dat gas in het water blijft. Jaak en Miel zoeken het eens uit voor ons en verwerken het in een tekening.

Jules heeft stuiterende mini bolletjes mee. Hij kreeg ze van zijn stiefnicht. Je moet er water bij doen en dan veranderen ze van droge bolletjes in deze consistentie. Violet weet dat je er een stressbal van kan maken als je ze in een ballon doet. Itse vindt dat het op kikkereitjes lijkt.

Lisse vraagt zich af of duiven dom of slim zijn. Noah weet dat duiven heel goed kunnen onthouden waar ze naar terug moeten keren. Er zijn duiven die naar Frankrijk of ver weg worden gebracht en terug naar huis vliegen. Dat is een echte sport: Duivensport. Felix heeft ook een huisduif die altijd terugkeert. Anderen denken dat ze dom zijn omdat ze tegen ramen vliegen enz… Ella denkt dat het ervan afhangt of ze zijn getraind of niet. Samen met Violet zoeken ze het voor ons uit.

Noah heeft voor kerst auto’s gekregen die je zelf kan samenstellen en verven. Hij stuurt er eens een foto van door want hij wil ze niet meebrengen omdat ze fragiel zijn. Er zit zelfs een motor in en hij is helemaal correct zoals het in het echt is. Jaak weet dat bij sommige auto’s de koffer vooraan zit en de motor achteraan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s